Viens par visiem jeb kā nodrošināt efektīvu darbu hotdesk birojā

Vai strādājat pie diviem monitoriem vienlaikus? Lieliski! Jūs esat efektīvāks darbā un mazāk noguris pēc darba. Biroja ergonomika izpaužas padoto rezultātos, tāpēc uzņēmumi arvien vairāk vēlas izmantot mēbeles, kas izstrādātas, pamatojoties uz specializētiem pētījumiem. Tas ir īpaši svarīgi vietās, kur darbs notiek hotdesk sistēmā.

Vispirms attālināti, tad hibrīdi – pandēmija mainīja darba stilu daudzās nozarēs, kā rezultātā tika samazinātas un pēc tam reorganizētas biroja telpas. Mūsdienīgi pārvaldītos uzņēmumos šīs izmaiņas nenotiek, tikai noņemot nevajadzīgos galdus. Ergonomiskas biroja telpas iekārtošana, kas ir viegli pielāgojama atkarībā no lietotāju dažādajām vajadzībām un fiziskajām īpašībām, ir diezgan liels izaicinājums. Taču ir vērts riskēt, jo, izmantojot noteiktus risinājumus, var būtiski ietekmēt darbinieku efektivitāti. Piemērs? Ieviešot otru monitoru, efektivitāte palielinās līdz pat 30%. un samazina kļūdu skaitu līdz pat 33 procentiem!

Nepieciešamība izvēlēties pareizo aprīkojumu īpaši attiecas uz tā sauktajiem birojiem. Hotdesk, kur darba vieta nav piešķirta vienai personai. Šeit kļūdīties ir īpaši viegli, jo rakstāmgaldu, atzveltnes krēslu vai monitoru lietotājiem ir dažādas vajadzības un fiziskās īpašības – augums, fiziskā sagatavotība vai redze. Šāda veida nepiemērots aprīkojums samazina darba komfortu un, galvenais, rada veselības problēmas, piemēram, ar mugurkaulu, un atgādināsim, ka balsta un kustību aparāta slimības, saskaņā ar VSAA  (Valsts Sociālās Apdrošināšanas Aģentūrā) no visbiežāk sastopamajiem, galvenokārt L4 (mugurkaula jostas daļas ceturtais skriemelis). Tāpēc hotdesk ofisos absolūti vajadzīgs aprīkojums, kas ir viegli pielāgojams cilvēkiem ar dažādām prasībām. Tajos ietilpst, piemēram, sēdus-stāvus galdi ar elektroniski regulējamu augstumu. Mūsdienīgajos produktos var izvēlēties arī augšdaļas izmēru (piemēram, Fellowes Levado modeļos šis diapazons sasniedz pat 100-180 cm), kas ļauj labāk organizēt darbu. Tāpat ir jāizmanto atbilstošas ​​monitora sviras, vēlams uz gāzes atsperes, kas ļauj viegli un ātri mainīt ekrāna augstumu, attālumu vai slīpumu. Pateicoties tam, mēs, cita starpā, izvairīsimies no: muguras sāpes, kakla sāpes un acu noguruma, kas liek jums pastāvīgi noliekties uz priekšu vai noliekt galvu.

Iekārtojot biroja telpas, ir vērts pārbaudīt, vai iekārtai ir, piemēram, ergonomiskāko biroja produktu apbalvojumi (piemēram, FIRA Ergonomics Excellence) vai vismaz FIRA sertifikāts. Šīs organizācijas akreditācija garantē, ka konkrētais produkts atbilst visiem ergonomikas standartiem.

Vai biroja tehnika tiešām ietekmē mūsu darba efektivitāti?

Protams. Dažkārt pietiek ar nelielām izmaiņām, lai paaugstinātu darbinieku efektivitāti. To pierādīja Jūtas Universitātes speciālisti, kuri pamanīja saistību starp monitora izmēru un produktivitāti. Pētījums parādīja, ka optimālākais risinājums ir izmantot 26″ platekrāna monitoru. Taču vēl labāki rezultāti tika sasniegti, strādājot ar diviem 20″ monitoriem – tad efektivitāte pieauga par vairāk nekā 40%. salīdzinot ar vienu 18″ monitoru. Tāpēc daudzi uzņēmumi iekārto darba vietas ar diviem vai vairākiem monitoriem. Taču, lai šis risinājums darbotos birojā – īpaši karstajā galdā – ir vērts izmantot atbilstošu monitora sviru, kas ļauj optimāli iestatīt ekrānu: augstumu, slīpuma leņķi un attālumu no lietotāja. Šeit iesaku izmantot sviru ar kvalitatīvu gāzes atsperi, jo tā nodrošinās ātru un vienmērīgu regulēšanu uz ilgu lietošanas laiku. Ir vērts padomāt arī par tādiem risinājumiem, ko piedāvā  Fellowes Platinum, piemēram, papildu USB pieslēgvietas vai klēpjdatora bāze, kas ļauj izveidot ergonomisku staciju ar 2 monitoriem – vienu LCD monitora formā un otru uz klēpjdatora ekrāna, kas novietots atbilstošā augstumā un attālumā.

Izvēlēties monitora sviru sev:
Izvēlēties monitora sviru sev
Salīdzināt preces